Zomerspecial WildCamp Noord en West Griekenland
Ga naar de inhoud


Noord & West Griekenland
Pindos Trail
*** Zomerspecial ***

Peloponnesos Zuid Griekenland
Utrecht-Ancona 1478 Km, 1114 Km met de ferry in 17 uur naar Igoumenitsa en 15 unieke WQildCamps met 1490 km aan mooie tracks en 530 unieke waypoints.
Wil je de hele reisbrochure bekijken?
Nu nog even de brochure 2021
Een aaneensluiting van belevenissen
Soort reis
Een all inclusive zomerspecial van 17 dagen over de ruggengraat van Griekenland...

Het Pindos gebergte met de vele prachtige en onherbergzame bergketens, de vele rivieren, de sprookjesachtige dorpjes van het Zagorichori, unieke WildCamps en een stuk cultuur met de Meteora kloosters en het Orakel van Delphi en de Griekse keuken die nergens zo lekker is als in Griekenland. .
Pakketprijs
De all-inclusive prijs is € 1.845,- per persoon op basis van 2 personen per auto.
Voor alleen-reizenden geldt een toeslag van 15% op de prijs.

Er kunnen eventuele toeslagen voor de ferry-overtocht berekend worden:
a) Voor auto’s langer dan 6 meter en/of hoger dan 2 meter geldt een toeslag voor het
-  Laagseizoen:  € 125,-
-  Middenseizoen:  € 215,-
-  Hoogseizoen:  € 275,-

b) Wanneer een huisdier mee op reis gaat: een Diervriendelijke hut € 140,-
c) Er geldt een Brandstoftoeslag van € 80,- (per 01.10.2022)
Aantal deelnemers
Reizen met kleine groepen kent alleen maar voordelen en voor al onze reizen geldt: Minimaal 4 met maximaal 7 voertuigen op basis van 2 personen per deelnemend voertuig
Reis data
Dinsdag 11 juli 2023 t/m donderdag 27 juli 2023
(data zijn vertrek uit- en aankomst terug in Ancona, Italie)
Duur van de reis
17-daagse reis waarvan 15 dagen effectief offroad in Griekenland
Ferry
Alle reizen beginnen bij de ferry terminal in Ancona (Via Luigi Einaudi 23, 60125,  Ancona) waar de reisgenoten samenkomen. De deelnemers krijgen voor vertrek een afzonderlijke Info-brochure toegezonden specifiek voor het inchecken en boarden.

Voor de overtocht maken wij gebruik van Anek Lines / Superfast Ferries (HSF Olympic Champion / HSF Superfast XI) of van Minoan Lines / Grimaldi (HSF Europa Palace / HSF Zeus Palace)

Bij de all-inclusive pakketprijs is inbegrepen een 2-persoons buitenhut met toilet, douche en airconditioning en één voertuig korter dan 6 meter en/of niet hoger dan 2 meter. Tegen een geringe meerprijs is een upgrade naar een luxe hut mogelijk.
Overnachtingen
2 x overnachtingen aan boord van de ferry
13 x WildCamp overnachting
1 x Camping (Camping Vrachos, Kastraki)
Voertuig aanpassingen
Minimaal MT-banden, bodembescherming, bergingsmateriaal
(Men moet niet bang zijn voor krassen op de auto)
Kalo Taxidi

Een heerlijke offroadreis van 17 dagen in de zomer is optimaal gebruik maken van de vakantiedagen. Een "nieuwe" reis omdat we 4 dagen extra hebben toegevoegd aan de tracks van de bestaande hotelreis. WildCamps in de bergen, aan rivieren en 4 dagen extra waardoor we meer bestemmingen aan kunnen zoals Mount Giona en Mount Vardousia, het Limni Mornou (een stuwmeer) en het wereldberoemde Orakel van Delphi.

Na aankomst in Igoumenitsa gaan we tanken bij de BP, rijden door naar de supermarkt Alfa Vieta (AB), kopen vers brood bij de bakker op de hoek en ondertussen laten we de banden aflopen. We trekken oostwaarts naar Dodoni, naar het Orakel en overnachten in de velden. We trekken door het Lakmos, het Grammos met op de summit het monument ter nagedachtenis aan het einde van de burgeroorlog in 1949. We komen door één van de geheimen van Griekenland... het Zagorochoria met dorpjes als vanaf prentenkaarten... Dorpjes met straatjes die net breed genoeg zijn om twee ezels te laten passeren... Huizen uit grijs natuursteen met grijze leisteen daken.  We werpen dan ook een blik in de Vikos kloof, vermeld in het Guiness Book of Records als diepste kloof ter wereld. Een kleine greep uit de tracks die ons naar de Meteora Kloosters brengen boven op hun zandstenen rotsen, restanten uit de tijd dat de vlakte van Thessalië nog een binnenmeer was.

Vanaf de Meteora gaat het zuidwaarts over de ruggengraat van Griekenland... het Pindos: een verzameling van onherbergzaamheid van het Tzoumerka, Grammos en Agrafa, vanaf het noorden tot aan de Golf van Patra. De nieuwe tracks brengen ons door de bergen van het Vardousia en Mount Giona naar het Orakel van Delphi, op de Acropolis na, het op één na grootste archeologische erfgoed van Griekenland.
Die dag zoeken we een plekje aan de zee, de Golf van Korinthos....

Voor deze reis hebben we weer een groot aantal prachtige WildCamps... in de bergen, de bossen, aan rivieren, een meer en aan zee. We overnachten onder aan de zandstenen rotsen op camping Vrachos bij de Meteora en dan hebben we een taverna op loopafstand.

Eten is daar waar mogelijk onderweg bij een lokale taverne omdat de beroemde Griekse keuken onderdeel uitmaakt van de reisbeleving: het genieten van traditionele gerechten: vlees van de grill en salades. 's Avonds maken we gezamelijk het WildDiner waarvoor wij zorgen dat alle inkopen gedaan zijn... en uiteraard met een Grieks tintje.

Uitgelicht
Dodoni is een bekende naam voor Griekse zuivelprodukten. Maar het gaat om het Orakel van Dodoni. Aan de voet van het 1974 m hoge Tomarus-gebergte ligt een belangrijk heiligdom van Zeus, een plek die al in Ilias en Odyssee vermeld wordt en lange tijd in belangrijkheid met Delphi kon wedijveren. Een kleine archeologische vindplaats ver van de meeste toeristen zodat we rustig tussen de ruïnes door kunnen slenteren.

Het heiligdom van Zeus was een belangrijke spirituele plek in het oude Griekenland. Alleen het orakel van Delphi genoot meer bekendheid dan Dodoni in de oudheid. Het was de oudste van de Griekse orakels en mensen reisden grote afstanden om de priesters te raadplegen die de toekomst voorspelden en om culturele festivals bij te wonen die regelmatig plaatsvonden in het heiligdom van Zeus. Buiten de tempel van Zeus verzamelden de priesters zich onder de heilige eik en luisterden naar het geluid van de bladeren in de wind en een glimp opving van de toekomst.
Korinthe, de belangrijkste stad en tevens hoofdstad van de Romeinse provincie Achaje (Achaea). Apostel Paulus deed Korinthe aan tijdens zijn tweede en derde zendingsreis. waardoor de plaats mede bekend werd. Van de oudheid is erg veel terug te vinden: de archeologische opgraving bij het oude dorp, het grootste fort in Griekenland boven op de rots, Isthmia een concurrent van Olympia en de opgraving van de oude haven van Korinthe. Op weg naar Palaia Epidavos bezoeken wij het Kanaal van Korinthe, rijden langs de westelijke ingang van het kanaal met de bijzondere brug die 11 meter in het water zakt en de diolkos, het pad waar de schepen over de landengte getrokken werden.  

Metsovo is een van de beroemdste traditionele dorpen in Griekenland, vooral vanwege hun unieke en kleurrijke handgeweven textiel, producten van eeuwenlange herderlijkheid door de Vlachse bevolking die nog steeds in de stad woont, die ze Amintziou noemen. Metsovo was een belangrijke stad in de 17e en 18e eeuw vanwege de ligging aan de belangrijkste paden tussen Noord- en Zuid-Griekenland. Metsovo leverde de wol niet alleen aan Ioannina en nabijgelegen dorpen, maar aan de hele Balkan en zelfs Noord-Afrika.

Ons hotel Galaxias ligt midden in het kleurrijke dorp bij het plateia en het is leuk om een wandeling te maken en gelijk van gebruik maken van de kans om lokale delicatessen te kopen.
Meteora is de grootste archeologische vindplaats van Griekenland in termen van het gebied dat het beslaat. Het is ook een UNESCO-werelderfgoed sinds 1989 en een officiële heilige plaats voor Griekenland sinds 1995. Een enorm complex van gigantische rotspilaren met kloosters die eeuwen geleden zijn gemaakt op de pieken van zandstenen kliffen. De aanblik creëert een echt surrealistisch landschap dat nergens anders ter wereld te vinden is. Om bij het Megalo Meteoron te komen rijden we vanuit het dorpje Kastraki de slingerweg tussen de zandstenen rotsen naar boven. Het vergt een redelijke klim om via de trappen boven bij het klooster aan te komen.
Pindos is de grootste bergketen van Griekenland, die zich uitstrekt van de Grieks-Albanese grens (NW) tot de Peloponnesos (ZO). Het is ongeveer 160 km lang en wordt beschouwd als de ruggengraat van het vasteland van Griekenland.

Geologisch gezien zijn het Pindos-gebergte de uitbreiding van de Europese Alpen op Griekse gronden, aangezien de vorming van dit vulkanische gebergte 65.000.000 jaar geleden dateert. De prachtige bergen van Pindos zijn verrijkt met steile hellingen en diepe canyons, terwijl er vier lange rivieren uit voortkomen (Arachthos, Aoos, Acheloos, Pinios). De Pinios-rivier, die door de regio Meteora stroomt, is de derde langste rivier van Griekenland (216 km).

De hoogste top van het Pindos-gebergte heet Smolikas en is 2637 m hoog. De bergen van Pindos zorgen voor de vorming van uitgestrekte ecologische zones zoals het Valia Calda National Park, dat een beschermingsgebied is voor zeldzame soorten zoogdieren, bruine beren, wolven en herten. Qua vegetatie zijn ze bebost met eiken, sparren, beuken en dennen.
Het orakel van Delphi is een van de belangrijkste heiligdommen uit het oude Griekenland. Een bedevaartsoord waar de waarzeggingen boven alle twijfel verheven waren en zowel koningen als boeren naar antwoorden zochten bij het orakel. In de plaats van aanbidding, waar veel mythen omheen bestaan, werden de aardemoeder Gaia en ten slotte de god Apollo aanbeden, totdat de christelijke keizer Theodosius de orakelsite in 391 na Christus sloot. Het is een prachtige archeologische site waar het verbazingwekkend is hoe de oude grieken de mega grote stenen zo precies op elkaar aan wisten te sluiten.
Tracks....
ADV
Grieks eten....
ENT
WildCamps....
URE
© 2023 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Terug naar de inhoud