Zomerspecial WildCamp Peloponnesos
Ga naar de inhoud


Zuid Griekenland
Peloponnesos
Morea Track
*** Zomerspecial ***

Peloponnesos Zuid Griekenland
Utrecht-Ancona 1478 Km, 1114 Km met de ferry in 23 uur naar Patras en 15 unnieke WildCamps met 1350 km aan mooie tracks en 485 unieke waypoints.
Wil je de hele reisbrochure bekijken?
Een aaneensluiting van belevenissen
Soort reis
De 3e jaargang alweer van de WildCamp Zomer Special rondreis over het schiereiland Peloponnesos, Zuid Griekenland. Een 17 daagse reis waarvan 15 dagen op z'n gemak rondtrekken over het schiereiland Peloponnesos met iedere dag veranderende landschappen en unieke WildCamps. Waar we door de bergen trekken van het Panachïkos, het Chelmos en Ziria, het Parnonas en het Taÿgetos. Waarbij we unieke WildCamps hebben en waar we tot 's avonds laat onder een weergaloze sterrenhemel kunnen zitten genieten.

Deze reis is zeer zeker ook geschikt voor kinderen.

Lees verderop de reisbeschrijving eens om een indruk te krijgen wat jullie in deze reis kunnen verwachten.

Pakketprijs
De all-inclusive prijs is € 1.845,- per persoon obv 2 personen per auto.
Voor alleen-reizenden geldt een toeslag van 15% op de prijs.

Er kunnen eventuele toeslagen voor de ferry-overtocht berekend worden:
a) Voor auto’s langer dan 6 meter en/of hoger dan 2 meter geldt een toeslag voor het
-  Laagseizoen:  € 125,-
-  Middenseizoen:  € 215,-
-  Hoogseizoen:  € 275,-

b) Wanneer een huisdier mee op reis gaat: een Diervriendelijke hut € 140,-
c) Er geldt een Brandstoftoeslag van € 80,- (per 01.10.2022)

Omdat deze reis in het hoogseizoen plaatsvind, kan het boeken van deze reis na de maand maart 2023 een buitenhut niet meer gegarandeerd worden.
Aantal deelnemers
Reizen met kleine groepen kent alleen maar voordelen en voor al onze reizen geldt: Minimaal 4 met maximaal 7 voertuigen op basis van 2 personen per deelnemend voertuig
Reis data
maandag 01 augustus 2023 t/m woensdag 17 augustus 2023
(data zijn vertrek uit- en aankomst terug in Ancona, Italie)
Duur van de reis
17-daagse reis waarvan 15 dagen effectief offroad in Griekenland.

Halverwege de reis is 1 rustdag aan het strand van Monemvasia ingepland.
Ferry
Wij maken al sinds jaren gebruik van Anek Lines / Superfast Ferries en van Minoan Lines / Grimaldi Lines en we kiezen altijd voor de meest luxueuze ferrie voor de overtocht.
Alle afvaarten vanuit Italie naar Griekenland zijn vanuit de haven van Ancona.

Bij de pakketprijs is zoveel mogelijk een 2-persoons buitenhut met toilet/douche en airconditioning inbegrepen. Een upgrade van de hut is tegen redelijke meerprijs mogelijk.

Overnachtingen
2 x overnachting aan boord van de ferry

2 x op een camping (camping Meltemi) aan het strand van Gythio-Mavrovouni en camping Diana in Olympia)

13x WildCamp op unieke plaatsen:
- 5 x aan het strand met 2x dineren bij een taverna
- 7x in de bergen
- 1x bij een dorpje en eten bij een taverna op het plateia

Tip: neem een hangmat mee!
Voertuig uitrusting
Minimaal AT-banden, bodembescherming en aanhaakpunten voor een lier
(Men moet niet bang zijn voor krassen op de auto)

Op de pagina "Reizen naar Ancona" vind je volledige checklist als hulpmiddel.
Het gevoel van vrijheid
Trefwoorden:
stranden, riviertjes, dorpjes, terrasjes, geweldig weer, prachtige vergezichten maar vooral mooi en soms ook pittig offroad en crosscountry.

15 dagen lang genieten van een land dat iedereen die ooit mee geweest, vol verbaasd heeft doen staan. De overweldigende natuur van de steeds wisselende landschappen van de bergen die elkaar opvolgen, de bossen, olijf- en sinaasappelgaarden, boerenlandschappen, geitenkuddes en de cultuur. Een reis waar geen dag hetzelfde is en waar we ook geen einddoel behoeven te halen. Geen gehaast maar op ons gemakje rondreizen en altijd eindigen op een prachtige WildCamp. Die vinden we afwisselend in de bergen, aan een prachtig strand of in de duinen, bij een kabbelend riviertje, bij een eeuwenoud kerkje op een bergtop met een onvoorstelbaar uitzicht en 2x staan we op een camping.

's Avonds rond 20:30 uur gaat het schemeren en dan valt al snel de duisternis in. De zonsondergang genieten aan de westkust aan het strand en met de zomerse temperaturen kun je tot laat in de avond buiten zitten onder een overweldigende sterrenhemel. Wedstrijdjes doen wie de meeste vallende sterren ziet. Maar een kampvuur is er in de zomer helaas niet bij maar een bbq opstarten is geen probleem.

De zomerspecial WildCamp+ met 17 dagen is er om iedereen optimaal zijn zomervakantieperiode te kunnen laten genieten. De temperatuur in de zomer is warm met dagen die ruim boven de 30 graden uitkomen. Dit is echter een droge warmte en daarmee aangenaam, niet klam of bedrukkend waarbij het zweet je aan alle kanten uitbreekt.
Highlights
Een erg mooi bergdorpje met een leuke dorpskern in het noord-westen van de Peloponnesos in het dal aan de voet van het Chelmos gebergte. Veel bezocht door wandelaars en mountainbikers in de zomer en door de wintersporters van het skigebied bij Chelmos. Bekend vanwege het Massacre op de heuvel Kapi Hill waar op 13-12-1943 tijdens de 2e W.O. geschiedenis geschreven werd, en wond die nog steeds niet geheeld is en de heuvel tegenwoordig een nationaal momument is. Veel bezoekers trekt ook het tandradspoorbaantje door de Vouraïkos kloof naar Diakopto aan de kust. Ons hotel van de broers Sfaragoulias ligt aan het dorpsplein van Kalavryta.

Korinthe, de belangrijkste stad en tevens hoofdstad van de Romeinse provincie Achaje (Achaea). Apostel Paulus deed Korinthe aan tijdens zijn tweede en derde zendingsreis. waardoor de plaats mede bekend werd. Van de oudheid is erg veel terug te vinden: de archeologische opgraving bij het oude dorp, het grootste fort in Griekenland boven op de rots, Isthmia een concurrent van Olympia en de opgraving van de oude haven van Korinthe. Op weg naar Palaia Epidavos bezoeken wij het Kanaal van Korinthe, rijden langs de westelijke ingang van het kanaal met de bijzondere brug die 11 meter in het water zakt en de diolkos, het pad waar de schepen over de landengte getrokken werden.  

Bij Palaia Epidavros staan we aan een prachtig baaitje waar we 's avonds de BBQ opstarten en 's avonds aan de waterkant een kampvuurtje kunnen maken. De volgende dag rijden we rijden naar het aan de god Asklepios gewijde heiligdom. Aesculaap het teken van de geneeskunde komt hier vandaan: het eerste ziekenhuis ooit en met het uit de 4e eeuw v.Chr. met het best bewaarde theater ter wereld. Wij gaan de acoustiek van het theater bewonderen!

Monemvasia is het Mont Saint Michèl van Griekenland: een dorp binnen de vesting muren op de rots met een prachtige onderstad en een bovenstad met de ruines. De naam van de stad is afgeleid van de Griekse woorden “moni” en “emvasis” vertaald: “één ingang” . De enkele weg over de dijk naar het dorp naar de enige toegangspoort van het vestingsdorp. Gebouwd door de Grieken, overheersd door de Franken, de Venetiërs en de Osmanen. Een heerlijke plek om te overnachten in kleine maar bijzondere appartementjes en 's avonds genieten van het diner bij To Kanoni.
Olympia, aan de westkust van de Peloponnesos: de geboorteplaats van de Olympische Spelen en een van de grootste en belangijkste archeologische plaatsen in Griekenland.
Een leuk dorpje waarvan je verwacht dat het overloopt van toeristen maar verre van dat. Tuurlijk is het druk maar de meeste bezoekers komen met touringcars en die verdwijnen daarna weer. We dwalen over het terrein, bezoeken de plek waar iedere keer de olympische vlam ontstoken wordt en proberen ons voor te stellen hoe het leven in de tijd van de atleten was.
Met de ferry vanuit Ancona in 23 uur naar Patras, na aankomst inkopen doen, tanken en dan de bergen in van het Panachaïkos. Onze eerste WildCamp in de bergen met in het donker de lichtjes van Patras. Van de 17 dagen, 15 dagen rondtrekken door fascinerend en onbekend Griekenland. Langs mijlpalen in de Griekse geschiedenis... het bergdorpje Kalavryta waar 13 december 1943 in de ziel gekerfd is; langs het Kanaal van Korinthe waar Keizer Nero de eerste gulden spade in de grond stak. Epidavros met het best bewaarde theater ter wereld, bij het eerste ziekenhuis ter wereld. Monemvasia, minder bekend maar het Mont Saint Michel van Griekenland met het vestingdorpje op de rots. De ruige streek in het uiterste zuiden, de Mani waar de Turkse overheersers nimmer voet aan de grond gekregen hebben en uiteraard Olympia... de geboorteplaats van de Olympische spelen.
Tracks
ADV
Grieks eten....
ENT
WildCamps....
URE
© 2023 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Terug naar de inhoud