Hotel reis Noord en West Griekenland
Ga naar de inhoud

Pindos Track
Noord & West Griekenland

Uitdagend offroad door Griekenland
samen sterk
Klik de prijs voor
info All Inclusive
Soort reis
All Inclusive hotel trektocht door Noord & West Griekenland - Een reis van noord naar zuide over de ruggegraat van Griekenland: het Pindos bergmassief
Aantal deelnemers
Max 7 voertuigen
Reis data
zondag 02 oktober t/m vrijdag 14 oktober 2022
(Genoemde data zijn vertrek uit, en bij terugkeer de aankomst in Ancona, Italië)
Duur van de reis
13-daagse reis waarvan 11 dagen effectief offroad in Griekenland
Ferry
Wij maken gebruik van Anek Lines/Superfast Ferries of Minoan Lines/Grimaldi voor de overtocht
De reis begint bij de ferry terminal in Ancona (Via Luigi Einaudi, 60125,  Ancona)

Bij de pakketprijs is inbegrepen een 2-persoons buitenhut met toilet / douche en airconditioning. Een upgrade van de hut naar een luxe hut is tegen redelijke meerprijs mogelijk.
Overnachtingen
2 x overnachting aan boord van de ferry
10 x overnachting in minimaal 3-sterren hotels

Kijk eens onder de Hotel Insight om alvast een indruk op te doen van de unieke hotels waar als sinds 2018 te gast zijn
Voertuig aanpassingen
Minimaal AT-banden, bodembescherming en aanhaakpunten voor een lier
(Men moet niet bang zijn voor krassen op de auto)

Op de pagina "Reizen naar Ancona" vind je volledige checklist als hulpmiddel.
Kalos Ilthate

Trefwoorden: onherbergzaam, bergpassen, rivieren, unieke hotels, sprookjesachtige dorpjes, bossen, leegte, vergezichten en de Griekse keuken

Een offroad reis door Noord en West Griekenland betekent bossen waar de wolf en de beer nog rondstruinen. Het betekent ruige bergstreken en dat levert ons bergpassen, uitdagende bergpaden over de flanken of over de bergruggen, afgronden, rotsen, hoogvlaktes en adembenemende vergezichten. Daarnaast de vele rivieren die we oversteken of waarvan we het rivierbed volgen.

We beginnen in Noord Griekenland en trekken de eerste dagen naar het oosten, naar Kalambaka waar we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Meteora Kloosters. We reizen door het Zagorochorio, het dunbevolkste gebied van Griekenland met prachtige sprookjesachtige dorpen en de vele eeuwenoude boogbruggen. Na de Meteora trekken we zuidwaarts over de ruggengraat van Griekenland: het Pindusgebergte. Een bergketen van 160 kilometer lang met meerdere highlights: het Lakmos, het Tzoumerka, de Agrafa en het Kaliakouda. 11 dagen intensief onderweg zijn maar volop genieten van de vele indrukken, de nieuwe ervaringen en de gezelligheid.

Aan het einde van iedere dag overnachten we in fijne hotels. Hotels die we sinds de pilotreizen in 2018 bezoeken en waar we altijd warm ontvangen worden. Onderweg PickNicken, soms met de BBQ opgestookt en 's avonds genieten we van de beroemde Griekse keuken in het hotel of een lokale taverna op loopafstand van het hotel.
Uitgelicht
Dodoni is een bekende naam voor Griekse zuivelprodukten. Maar het gaat om het Orakel van Dodoni. Aan de voet van het 1974 m hoge Tomarus-gebergte ligt een belangrijk heiligdom van Zeus, een plek die al in Ilias en Odyssee vermeld wordt en lange tijd in belangrijkheid met Delphi kon wedijveren. Een kleine archeologische vindplaats ver van de meeste toeristen en er zijn weinig groepen en individuen die tussen de ruïnes slenteren.

Het heiligdom van Zeus was een belangrijke spirituele plek in het oude Griekenland. Alleen het orakel van Delphi genoot meer bekendheid dan Dodoni in de oudheid. Het was de oudste van de Griekse orakels en mensen reisden grote afstanden om de priesters te raadplegen die de toekomst voorspelden en om culturele festivals bij te wonen die regelmatig plaatsvonden in het heiligdom van Zeus. Buiten de tempel van Zeus verzamelden de priesters zich onder de heilige eik en luisterden naar het geluid van de bladeren in de wind en een glimp opving van de toekomst.
De naam "Zagori" is Slavisch en betekent "voorbij de bergen". Tijdens de Ottomaanse heerschappij bereikte het gebied zijn economische en intellectuele hoogtepunt. Zagori weigerde echter na de dood van Ali Pasha (1822) toen het de voordelen verloor die het genoot. Zagorochoria is een verzamelnaam van bergdorpen die eruit zien als ansichtkaarten! De dorpen van Zagorochoria, bestaande uit traditionele grijs natuurstenen huizen, smalle steegjes en grijze pannendaken, ademen een overvloed aan charme. Deze ongelooflijk mooie regio is nog onaangetast door massatoerisme. Wij verblijven in Dilofo, een van de Zagorochoria dorpen waar de straatjes bij het ontstaan van de dorpen bedoelt waren voor ezels.
Metsovo is een van de beroemdste traditionele dorpen in Griekenland, vooral vanwege hun unieke en kleurrijke handgeweven textiel, producten van eeuwenlange herderlijkheid door de Vlachse bevolking die nog steeds in de stad woont, die ze Amintziou noemen. Metsovo was een belangrijke stad in de 17e en 18e eeuw vanwege de ligging aan de belangrijkste paden tussen Noord- en Zuid-Griekenland. Metsovo leverde de wol niet alleen aan Ioannina en nabijgelegen dorpen, maar aan de hele Balkan en zelfs Noord-Afrika.

Ons hotel Galaxias ligt midden in het kleurrijke dorp bij het plateia en het is leuk om een wandeling te maken en gelijk van gebruik maken van de kans om lokale delicatessen te kopen.
Meteora is de grootste archeologische vindplaats van Griekenland in termen van het gebied dat het beslaat. Het is ook een UNESCO-werelderfgoed sinds 1989 en een officiële heilige plaats voor Griekenland sinds 1995. Een enorm complex van gigantische rotspilaren met kloosters die eeuwen geleden zijn gemaakt op de pieken van zandstenen kliffen. De aanblik creëert een echt surrealistisch landschap dat nergens anders ter wereld te vinden is. Om bij het Megalo Meteoron te komen rijden we vanuit het dorpje Kastraki de slingerweg tussen de zandstenen rotsen naar boven. Het vergt een redelijke klim om via de trappen boven bij het klooster aan te komen.
Pindos is de grootste bergketen van Griekenland, die zich uitstrekt van de Grieks-Albanese grens (NW) tot de noordelijke Peloponnesos (ZO). Het is ongeveer 160 km lang en wordt beschouwd als de ruggengraat van het vasteland van Griekenland.

Geologisch gezien zijn het Pindos-gebergte de uitbreiding van de Europese Alpen op Griekse gronden, aangezien de vorming van dit vulkanische gebergte 65.000.000 jaar geleden dateert. De prachtige bergen van Pindos zijn morfologisch verrijkt met steile hellingen en diepe canyons, terwijl er vier lange rivieren uit voortkomen (Arachthos, Aoos, Acheloos, Pinios). De Pinios-rivier, die door de regio Meteora stroomt, is de derde langste rivier van Griekenland (216 km).

De hoogste top van het Pindos-gebergte heet Smolikas en is 2637 m hoog. De bergen van Pindos zorgen voor de vorming van uitgestrekte ecologische zones zoals het Valia Calda National Park, dat een beschermingsgebied is voor zeldzame soorten zoogdieren, bruine beren, wolven en herten. Qua vegetatie zijn ze bebost met eiken, sparren, beuken en dennen.
Indrukken beleven

Voor hen die Griekenland alleen kennen van de vakantie eilanden of misschien Athene.... de reis door Noord en West Griekenland is een beleving op zich: 11 dagen rondtrekken door bergketens, bossen, ploeteren door rivieren, genieten van het land, de natuur, de cultuur en de mensen, de gezelligheid in de groep. Het avontuur en samen uitdagingen aangaan en elkaar helpen wanneer het moet. Later in het hotel lekker in de lounge met een drankje bij de openhaard ontspannen en napraten over de belevenissen en indrukken van de dag. En iedere dag de beroemde Griekse keuken mogen en kunnen beleven met gerechten die je nergens anders zo lekker voorgeschoteld krijgt.

Tracks....
ADV
Grieks eten....
ENT
Hotels....
URE
© 2021/2022 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Hellas Travel Designers
Rene Konijnenberg
Tel: +30 69 8303 1886
Email: info@hellastraveldesigners.eu
Website: www.hellastraveldesigners.eu


Terug naar de inhoud