Hotel rondreis Peloponnesos | Rene Konijnenberg
Ga naar de inhoud

M o r e a    T r a c k s
Zuid Griekenland - Peloponnesos
13-daagse all inclusive hotel rondreis

Peloponnesos Zuid Griekenland
Utrecht-Ancona 1478 Km, 1114 Km met de ferry in 23 uur naar Patras en 10 heerlijke hotels met 1100 km aan mooie tracks en 485 unieke waypoints.
Wil je de hele reisbrochure bekijken?
Een aaneensluiting van belevenissen
Soort reis
Een All Inclusive hotel rondreis door Zuid Griekenland over het prachtige schiereiland Peloponnesos. Een reis die begint en eindigt in de haven van Ancona, Italië waarvandaan de ferry vertrekt.

In 2008 zijn we voor de eerste maal van de kant gegaan en het is sindsdien een jaarlijks terugkerende klassieke bestemming.

In 2024 zijn er 2 hotel reizen gepland waarvan één in samenwerking ons partnerbedrijf Harrie Schouten Reizen.
Pakketprijs
De all-inclusive prijs is € 2.395,- per persoon obv 2 personen per auto.
Voor alleen-reizenden geldt een toeslag van 15% op de pakketprijs.

Er kunnen eventuele toeslagen voor de ferry-overtocht berekend worden:
a) Voor auto’s langer dan 6 meter en/of hoger dan 2 meter geldt een toeslag voor het
-  Laagseizoen:  € 125,-
-  Middenseizoen:  € 215,-
-  Hoogseizoen:  € 275,-
b) Wanneer een huisdier mee op reis gaat: een Diervriendelijke hut € 130,-

Aantal deelnemers
Reizen met kleine groepen kent alleen maar voordelen en voor al onze reizen geldt: Minimaal 4 met maximaal 7 voertuigen op basis van 2 personen per deelnemend voertuig
Reis data
Reis 1: maandag 18 maart 2024 t/m zaterdag 30 maart 2024

Reis 2: dinsdag 01 oktober 2024 t/m zondag 13 oktober 2024 (VOL)


Duur van de reis
13-daagse reis waarvan 11 dagen effectief offroad in Griekenland. Reken voor de heen- en terugreis naar Ancona minimaal 4 dagen.  
Ferry
Alle reizen beginnen bij de ferry terminal in Ancona (Via Luigi Einaudi 23, 60125,  Ancona) waar de reisgenoten samenkomen. De deelnemers krijgen voor vertrek een afzonderlijke Info-brochure toegezonden specifiek voor het inchecken en boarden.

Voor de overtocht maken wij gebruik van Anek Lines / Superfast Ferries (HSF Olympic Champion / HSF Superfast XI) of van Minoan Lines / Grimaldi (HSF Europa Palace / HSF Zeus Palace)

Bij de pakketprijs is inbegrepen een 2-persoons buitenhut met toilet, douche en airconditioning en één voertuig korter dan 6 meter en/of niet hoger dan 2 meter. Tegen een geringe meerprijs is een upgrade naar een luxe hut mogelijk.
Overnachtingen
2 x overnachting aan boord van de ferry
10 x overnachting in minimaal 3-sterren hotels

Kijk eens onder de Hotel Insight om alvast een indruk op te doen van de hotels waar wij gebruik van maken.
Ontbijt, picknicks en diners
Bij deze reis zijn alle maaltijden in de reissom inbegrepen.

In alle hotels worden uitstekende ontbijtbuffets geserveerd. Wanneer we onderweg zijn, zoeken we halverwege de dag een mooie plek uit en maken we een heerlijke picknick waar we ook de bbq niet vergeten die op het reservewiel zit.

De diners zijn in het hotel of op loopafstand in een taverne. De diners zijn doorgaans niet "a-la-carte" en als reisleiding zorgen wij dat er iedere avond lokale gerechten op tafel komen met een keur aan mezedes, pikilia en salades. (Mezedes - kleine voorgerechten, pikilia - grote borden met geroosterd vlees)
Voertuig uitrusting
Minimaal AT-banden, bodembescherming en aanhaakpunten voor een lier
(Men moet niet bang zijn voor krassen op de auto)

Op de pagina "Reizen naar Ancona" vind je een volledige checklist als hulpmiddel.

Ongekend mooi en vol verrassingen

Bestemming: Zuid Griekenland, de Peloponnesos (Πελοπόννησος)

De Morea Tracks doen we aan het begin van het jaar: in maart of in de 1e helft van april.... in de lente wanneer de natuur op haar mooist is. Een reis die sinds 2008 op het programma staat en die door de jaren heen gerijpt tot een ongekend mooie belevenis, vol afwisseling en verrassingen.

Een kleine indruk: de Peloponnesos... een schiereiland.... half zo groot als Nederland met maar 1,1 miljoen inwoners... dunbevolkt. Een land vol mythologie, vol overblijfselen uit eeuwenoude geschiedenis... de verhalen die Olympia, Epidavros, Monemvasia, Sparti e.v.a tot leven laten komen. De bergen en de zee die een hoofdrol spelen... toppen tot 2400 meter hoog en waar de sneeuw tot ver in april blijft liggen. De verlaten bergpassen met de vergezichten... op de flanken de paden door de dennenbossen... de herders met hun schaaps- en geitenkuddes. De kleine verbindingswegen naar de bergdorpjes waar de tijd langzamer gaat, waar het ontbreekt aan voorzieningen en waarvan je je afvraagt waar de mensen van leven. De altijd groene olijfbomen, de wijn- en sinaasappelgaarden... de metershoge cactussen in het zuiden... Op dag 5 niet meer weten wat je op dag 2 gedaan hebt...Iedere dag heeft iets bijzonders... De indrukwekkende heuvelrug tracks door een prachtig herderslandschap met aan het einde van de dag het bergdorpje Kalavryta. Een prachtig bergdorpje waar de bewoners 13 december 1943 nimmer zullen vergeten: het Massacre van Kalavryta en de volgende dag het bezoek aan het Nationaal Monument. Dan de tracks door de maagdelijke sneeuw in de eerste dagen over de bospaden tegen de flanken van Chelmos en Ziria. Het indrukwekkende kanaal van Korinthos waarvan de plannen al dateren van 600 v.Chr... 6 km lang, op de oeverwallen 70 meter diep.... het kanaal 23 meter breed en 8 meter diep. 's Avond als het weer het toelaat aan de waterkant van de haven dineren. De dag daarna een bezoek aan het best bewaarde theater uit de oudheid bij Epidavros, mijn achtertuin. Door het Parnonas gebergte naar Monemvasia... het Griekse Mont Saint Michel maar dan zonder eb en vloed. Een rots in zee met daarop een dorpje tussen de oude vestingmuren en bovenop de ruïnes van de oude burcht.

Dan reizen we verder naar Gythio aan de poort van de Mani, een streek waarvan men zegt:
Het duurt een dag om er doorheen te trekken, het duurt een jaar om de mensen te leren kennen... het duurt een leven lang om het te begrijpen.
Een van de meest authentieke streken, een track door een openlucht museum met eeuwenoude droog gestapelde muurtjes en terrassen in het kale, harde landschap. De dorpjes met de karakteristieke verdedigingstorens waar hele families of soldaten woonden. Een streek van roversbendes en piraten, wars van autoriteit en trots op hun afkomst. Overnachten in het dorpje Areopoli, genoemd naar Ares... god van de oorlog... het dorpje waar de onafhankelijkheidsoorlog tegen 400 jaar overheersing door de Osmanen begonnen is.

De volgende dag weer een track door een prachtige natuur, door olijfgaarden, tussen de koeien door manoeuvrerend door een kloof om later in de middag het Taÿgetos over te steken en op het hoogste punt aan beide zijden de zee kunnen zien van de middelste vinger van de Peloponnesos. We steken het Taÿgetos weer over en gaan over de mooiste verharde bergpas van Griekenland op de kust aan op weg naar Olympia... De laatste dag is dan alweer aangebroken en we brengen een bezoek aan het archeologische erfgoed waar het verhaal de stenen tot leven zal brengen.

Peloponnesos... een reis waar we alles met elkaar verbinden met mooie tracks door het steeds veranderende landschap. Tracks die je stil maken van de vergezichten of van de uitdagingen waarvoor je komt te staan maar bovenal door een prachtig land. De afwisseling en de balans en de mooie contrasten, de indrukken... Het gevoel van reizen door een land waarvan de taal onverstaanbaar en onleesbaar is. Waar de mensen bijzonder gastvrij zijn en het leuk vinden dat je hun land bezoekt. Het heerlijke Griekse eten met de vele smaakvolle "mezedes" - de Griekse tapas of "pikilia" - borden vol vlees van de grill- en verse salades die nergens zo lekker zijn als in Griekenland. De heerlijke hotels waar we verblijven en waar ze er alles aan doen om ons verblijf tot een onvergetelijke herinnering te maken.


Uitgelicht...
Een erg mooi bergdorpje met een leuke dorpskern in het noord-westen van de Peloponnesos in het dal aan de voet van het Chelmos gebergte. Veel bezocht door wandelaars en mountainbikers in de zomer en door de wintersporters van het skigebied bij Chelmos. Bekend vanwege het Massacre op de heuvel Kapi Hill waar op 13-12-1943 tijdens de 2e W.O. geschiedenis geschreven werd, een wond die nog steeds niet geheeld is en de heuvel tegenwoordig een nationaal monument is. Veel bezoekers trekt ook het tandradspoorbaantje door de Vouraïkos kloof naar Diakopto aan de kust. Ons hotel van de familie Sfaragoulias ligt aan het dorpsplein van Kalavryta.

Korinthe, de belangrijkste stad en tevens hoofdstad van de Romeinse provincie Achaje (Achaea). Apostel Paulus deed Korinthe aan tijdens zijn tweede en derde zendingsreis. waardoor de plaats mede bekend werd. Van de oudheid is erg veel terug te vinden: de archeologische opgraving bij het oude dorp, het grootste fort in Griekenland boven op de rots, Isthmia een concurrent van Olympia en de opgraving van de oude haven van Korinthe. Op weg naar Palaia Epidavos bezoeken wij het Kanaal van Korinthe, rijden langs de westelijke ingang van het kanaal met de bijzondere brug die 11 meter in het water zakt en de diolkos, het pad waar de schepen over de landengte getrokken werden.  

Na ons verblijf in Hotel Poseidon van de familie Pitsas, waar we dineren en ontbijten aan de waterkant van de haven van Palaia Epidavros, rijden we naar het aan de god Asklepios gewijde heiligdom. Aesculaap het teken van de geneeskunde komt hier vandaan; het eerste ziekenhuis ooit en met het uit de 4e eeuw v.Chr. best bewaarde theater ter wereld.

Monemvasia is het Mont Saint Michèl van Griekenland: een dorp binnen de vestingmuren op de rots met een prachtige onderstad en een bovenstad met de ruïnes. De naam van de stad is afgeleid van de Griekse woorden “moni” en “emvasis” vertaald: “één ingang” . De enkele weg over de dijk naar het dorp naar de enige toegangspoort van het vestingsdorp. Gebouwd door de Grieken, overheerst door de Franken, de Venetiërs en de Osmanen. Een heerlijke plek om te overnachten in kleine maar bijzondere appartementjes en 's avonds genieten van het diner bij To Kanoni.
De meest zuidelijk gelegen regio en misschien wel de meest authentieke in Griekenland. Hierover staat geschreven: Het duurt één dag om er doorheen te trekken, het duurt een jaar om de bewoners te leren kennen, het duurt een leven lang om het te begrijpen. Een regio wars van autoriteit en waar tot in het begin van de 19e eeuw de bloedwraak gewoon was.

Olympia, aan de westkust van de Peloponnesos: de geboorteplaats van de Olympische Spelen en een van de grootste en belangrijkste archeologische plaatsen in Griekenland.
Een leuk dorpje waarvan je verwacht dat het overloopt van toeristen maar verre van dat. Natuurlijk is het druk maar de meeste bezoekers komen met touringcars en die verdwijnen daarna weer. We dwalen over het terrein, bezoeken de plek waar iedere keer de olympische vlam ontstoken wordt en proberen ons voor te stellen hoe het leven in de tijd van de atleten was.
Fascinerend en onbekend

De peloponnesos, het uiterste zuiden van Europa, het zuidelijkste deel van Griekenland. Bergachtig met de dramatisch gouden kustlijn. De Peloponnesos verbergt ontelbare verassingen onder de steile hellingen van de berg Taygetos. Land van de 300 Spartanen en geboorteplaats van de Olympische Spelen, de hoofdrolspelers in de slag om Troje: de Peloponnesos is een tijdloze bestemming met oude monumenten, middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes en plaatsen van immense natuurlijke schoonheid.

Tijdens de reis ontdek je de gewoonten en tradities, de authentieke identiteit van de rijke cultuur. Half zo groot als Nederland met slechts 1,1 miljoen inwoners waar je jezelf "alleen op de wereld" waant. Sinds 2008 is deze reis onderweg en waar we rondreizend fascinerende plaatsen iedere dag met uitdagende offroad tracks aan elkaar verbinden, waar we iedere dag in een heerlijk hotel aanbelanden en genieten van het beroemde Griekse keuken.


Tracks....
ADV
Grieks eten....
ENT
Hotels....
URE
© 2024 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Terug naar de inhoud