Hotel rondreis Peloponnesos | Rene Konijnenberg
Ga naar de inhoud

Morea Track
Peloponnesos
13-daagse hotel reis

Peloponnesos een combinatie van offroad en cultuur
Klik de prijs voor
info All Inclusive
Tot in de puntjes verzorgde reizen door Griekenland
Soort reis
All Inclusive Hotel rondreis over het schiereiland Peloponnesos, Zuid Griekenland

In 2022 zijn er 2 hotel reizen gepland die beiden in samenwerking gaan met ons partnerbedrijf Harrie Schouten Reizen.

Reis 1: deze zal begeleid gaan worden door Hellas Travel Desingers / Rene Konijnenberg & Luuk Konijnenberg
Let op: de reisdata voor deze reis zijn gewijzigd. Ipv oorspronkelijk 20 maart begint de reis 1 week eerder op 13 maart
Aanmelden en Boeken van deze reis gaat rechtstreeks via Hellas Travel Designers

Reis 2: deze zal begeleid gaan worden door HTD samen met Harrie Schouten
Boeken van deze reis gaat rechtstreeks bij Harrie Schouten. Volg eenvoudig de link in het logo van Harrie Schouten.
Aantal deelnemers
Reizen met kleine groepen kent alleen maar voordelen en voor al onze reizen geldt: Minimaal 4 met maximaal 7 voertuigen op basis van 2 personen per deelnemend voertuig
Reis data
zondag 13 maart 2022 t/m vrijdag 25 april 2022


Met select gezelschap op reis
zondag 03 april 2022 t/m vrijdag 15 april 2022


Met select gezelschap op reis
Duur van de reis
13-daagse reis waarvan 11 dagen effectief offroad in Griekenland
Ferry
Wij maken gebruik van Anek Lines/Superfast Ferries of Minoan Lines/Grimaldi voor de overtocht
De reis begint bij de ferry terminal in Ancona (Via Luigi Einaudi, 60125,  Ancona)

Bij de pakketprijs is inbegrepen een 2-persoons buitenhut met toilet / douche en airconditioning. Een upgrade van de hut naar een luxe hut is tegen redelijke meerprijs mogelijk.
Overnachtingen
2 x overnachting aan boord van de ferry
10 x overnachting in minimaal 3-sterren hotels

Kijk eens onder de Hotel Insight om alvast een indruk op te doen van de hotels waar wij gebruik van maken.
Voertuig uitrusting
Minimaal AT-banden, bodembescherming en aanhaakpunten voor een lier
(Men moet niet bang zijn voor krassen op de auto)

Op de pagina "Reizen naar Ancona" vind je volledige checklist als hulpmiddel.

Ongekend mooi en vol verrassingen

De hotelreis over de Peloponnesos doen we aan het begin van het jaar, in de 2e helft van maart of in de 1e helft van april.... in de lente en wanneer de natuur op haar mooist is. Waar in maart boven de 1300 meter nog een flink pak sneeuw ligt terwijl in het dal de rijpe sinaasappels aan de boom hangen. We maken een rondreis van 11 dagen over prachtige offroad paden met regelmatig behoorlijk pittig stukken die het adenaline doet laten stromen. We rijden over verlaten bospaden en bergpassen waar alleen nog een herder of een jager komt, over kleine lokale wegen die slaperige dorpjes met elkaar verbinden en soms over prachtige kustroutes. We rijden over boerenland weggetjes door olijfgaarden en sinaasappelgaarden waar de lucht van de bloesem als een parfum is. En altijd spectaculair tijdens de reis zijn de strandtracks al dan niet met doorwadingen.

We overnachten in fijne hotels die met zorg uitgekozen zijn en waar we bij de meeste al sinds 2008 te gast zijn en we proberen altijd voor 18:00 uur in ons hotel aan te komen. Het inchecken is altijd snel gedaan omdat alles voorbereidt is. En dan op naar de lounge waar de openhaard doorgaans al aangestoken is en genieten van het eerste drankje. Dineren is in het hotel of op loopafstand bij een taverne waar we kunnen genieten van de beroemde Griekse keuken. De vele smaakvolle "mezedes" -de Griekse tapas- of pikilia -borden vol vlees van de grill- en verse salades die nergens zo lekker zijn als in Griekenland. Soms is het hele menu al voor de groep vastgesteld waarbij er iedered dag nieuwe gerechten op tafel komen maar er zijn ook momenten dat we a-la-carte eten.

Van het diner naar het ontbijtbuffet: altijd om 08:00 uur met om 09:00 uur de briefing waarna we op weg gaan. Lekker lunchen doen we in het veld en daar is zonder moeite altijd wel een mooi plekje voor te vinden. Een bijzonder picknickplekje is op het oude spoorwegemplacement van Myloi tussen de roestige stoomlocomotieven, de watertorens, de remise en de wissels.

De dagen zijn vol indrukken en belevenissen en ondanks dat we regelmatig stoppen is het voor sommigen best vermoeiend. Wil je daarom iets eerder naar het hotel dan rij je in alle gemak op de tomtom zelfstandig naar de eindbestemming.

Wat wij willen is om de deelnemers Griekenland op een unieke manier te laten beleven, met er mooi en uitdagend offroad. Maar ook kennis laten maken met de cultuur: de mensen, het eten, de natuur, de vele eigenaardigheden, een stukje soms eeuwenoude geschiedenis. Ieder jaar verwerken we de input van de deelnemers in de volgende reis waardoor geen enkele reis hetzelfde is en ik durf te zeggen dat de rondreis over de Peloponnesos de perfectie gaat benaderen.
Uitgelicht...
Een erg mooi bergdorpje met een leuke dorpskern in het noord-westen van de Peloponnesos in het dal aan de voet van het Chelmos gebergte. Veel bezocht door wandelaars en mountainbikers in de zomer en door de wintersporters van het skigebied bij Chelmos. Bekend vanwege het Massacre op de heuvel Kapi Hill waar op 13-12-1943 tijdens de 2e W.O. geschiedenis geschreven werd, en wond die nog steeds niet geheeld is en de heuvel tegenwoordig een nationaal momument is. Veel bezoekers trekt ook het tandradspoorbaantje door de Vouraïkos kloof naar Diakopto aan de kust. Ons hotel van de broers Sfaragoulias ligt aan het dorpsplein van Kalavryta.

Korinthe, de belangrijkste stad en tevens hoofdstad van de Romeinse provincie Achaje (Achaea). Apostel Paulus deed Korinthe aan tijdens zijn tweede en derde zendingsreis. waardoor de plaats mede bekend werd. Van de oudheid is erg veel terug te vinden: de archeologische opgraving bij het oude dorp, het grootste fort in Griekenland boven op de rots, Isthmia een concurrent van Olympia en de opgraving van de oude haven van Korinthe. Op weg naar Palaia Epidavos bezoeken wij het Kanaal van Korinthe, rijden langs de westelijke ingang van het kanaal met de bijzondere brug die 11 meter in het water zakt en de diolkos, het pad waar de schepen over de landengte getrokken werden.  

Na ons verblijf in Hotel Posidon, waar we dineren en ontbijten aan de waterkant van de haven van Palaia Epidavros, rijden we naar het aan de god Asklepios gewijde heiligdom. Aesculaap het teken van de geneeskunde komt hier vandaan; het eerste ziekenhuis ooit en met het uit de 4e eeuw v.Chr. best bewaarde theater ter wereld.

Monemvasia is het Mont Saint Michèl van Griekenland: een dorp binnen de vesting muren op de rots met een prachtige onderstad en een bovenstad met de ruines. De naam van de stad is afgeleid van de Griekse woorden “moni” en “emvasis” vertaald: “één ingang” . De enkele weg over de dijk naar het dorp naar de enige toegangspoort van het vestingsdorp. Gebouwd door de Grieken, overheersd door de Franken, de Venetiërs en de Osmanen. Een heerlijke plek om te overnachten in kleine maar bijzondere appartementjes en 's avonds genieten van het diner bij To Kanoni.
De meest zuidelijk gelegen regio en misschien wel de meest authentieke. Hierover staat geschreven: Het duurt één dag om er doorheen te trekken, het duurt een jaar om de bewoners te leren kennen, het duurt een leven lang om het te begrijpen.

Olympia, aan de westkust van de Peloponnesos: de geboorteplaats van de Olympische Spelen en een van de grootste en belangijkste archeologische plaatsen in Griekenland.
Een leuk dorpje waarvan je verwacht dat het overloopt van toeristen maar verre van dat. Tuurlijk is het druk maar de meeste bezoekers komen met touringcars en die verdwijnen daarna weer. We dwalen over het terrein, bezoeken de plek waar iedere keer de olympische vlam ontstoken wordt en proberen ons voor te stellen hoe het leven in de tijd van de atleten was.
Fascinerend en onbekend

Gelegen in het uiterste zuiden van Europa, het zuidelijkste deel van Griekenland. Bergachtig met de dramatisch gouden kustlijn. De Peloponnesos verbergt ontelbare verassingen onder de steile hellingen van de berg Taygetos. Land van de 300 Spartanen en geboorteplaats van de Olympische Spelen, de hoofdrolspelers in de slag om Troje: de Peloponnesos is een tijdloze bestemming met oude monumenten, middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes en plaatsen van immense natuurlijke schoonheid.

Tijdens de reis ontdek je de gewoonten en tradities, de authentieke identiteit van de rijke cultuur. Half zo groot als Nederland met slechts 1,1 miljoen inwoners waar je jezelf "alleen op de wereld" waant. Sinds 2008 is deze reis onderweg en waar we rondreizend fascinerende plaatsen iedere dag met uitdagende offroad tracks aan elkaar verbinden, waar we iedere dag in een heerlijk hotel aanbelanden en genieten van het beroemde Griekse keuken.


Grieks eten....
ENT
Hotels....
URE
Tracks....
ADV
© 2021/2022 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Hellas Travel Designers
Rene Konijnenberg
Tel: +30 69 8303 1886
Email: info@hellastraveldesigners.eu
Website: www.hellastraveldesigners.eu


Terug naar de inhoud