Onbekend en fascinerend Griekenland
Ga naar de inhoud
 Griekenland is veel
meer dan alleen eilanden

Griekenland is meer dan alleen vakantie eilanden en dichterbij dan je denkt...

Vanaf Utrecht is de rij-afstand slechts 1400 kilometer naar Ancona van waar de ferry vertrekt naar Igoumenitsa of Patras. Dat is dichterbij dan offroad bestemmingen in Roemenië of Spanje en Portugal en net zover als naar Kroatië of de Pyreneeën. De tijd aan boord van de luxe ferry is ontspannen waar de deelnemers aan de reis heerlijk bij kunnen kletsen op weg naar....

Onbekend Griekenland, de Peloponnesos en het vaste land, unieke bestemmingen en alle ingrediënten voor hen die op zoek zijn naar meer dan mooi en uitdagend offroad rijden. Voor hen die tijdens hun reis ook nog meer willen ervaren van het land, de mensen en de cultuur. Een vakantie gevoel krijgen en om plezierig verrast te worden door alle ervaringen en indrukken die het land iedere dag achterlaat. Het bijzondere is, dat alle bestemmingen in Griekenland een volledig eigen karakter hebben.

Waar in Noord en West Griekenland de ruige bergen en wilde rivieren domineren en het schiereiland Peloponnesos lieflijker is en door de aanwezigheid van de zee, strand en duinen een heel andere indruk achterlaat. En de unieke combinatie en contrasten van een offroadreis door 3 landen met ieder land haar eigen charme.

Onze reizen zijn goed georganiseerde exclusieve reizen... exclusief in die zin dat je op plekken komt waar geen toerist ooit zal komen, waar je hooguit een schaapsherder met zijn kudde ontmoet en iedere bocht of top een nieuwe verrassing heeft. Exclusief omdat we met kleine groepen reizen. Exclusief om wij onze basis hebben in Griekenland en als geen andere 4x4 aanbieder met 28 jaar kennis je meer kunnen laten zien en beleven van het land.

Reizen door een land waar de oude Grieken hun erfenis in de vele bekende maar ook zo onbekende beroemde plaatsen hebben achtergelaten. Iedere dag zoveel indrukken binnenkrijgen die je het gevoel geven onderweg te zijn. Iedere dag genieten van de veelzijdige Griekse keuken die je elders niet kunt ervaren. Puur genieten!

Wist je dat...
 • Athene één van de oudste hoofdsteden ter wereld is en ongeveer 40% van de griekse bevolking in of om Athene woont
 • Griekenland nummer 3 is op de wereldranglijst in de productie van olijfolie
  • Er meer dan 120 miljoen olijfbomen zijn waarvan sommigen uit de 13e eeuw en nog steeds olijven produceren
  • 60% van de cultuurgrond in Griekenland wordt gebruikt voor de productie van olijfen
  • 65% van deze productie gebeurt op de Peloponesos
  • 80% van de olijfolie productie is de zogenaamde "extra virgin" olijfolie
  • Italie de grootste exportmarkt binnen Europa is
 • Griekenland één van de zonnigste landen is met meer dan 250 dagen zon per jaar
 • Grieks één van de oudste talen ter wereld is en meer dan 3000 jaar terug gaat in de tijd
 • Ongeveer 7% van de wereldproduktie van marmer uit Griekenland komt
 • Voor intrede van de Euro, de Drachme met 2560 jaar het oudste betaalmiddel ter wereld was
 • De bewoners van het eiland Ikaria de hoogste leeftijdsverwachting ter wereld hebben
 • 98% van de bevolking in Griekenland etnisch Grieks is
 • Griekenland het meeste aantal archeologische musea ter wereld heeft
 • De belangrijkste exportproducten in Griekenland zijn geraffineerde olie, aluminium, verse vis, ruwe katoen, koper, groente en noten en uiteraard olijfolie
 • Griekenland de op twee na grootste handelsvloot ter wereld heeft
 • Ongeveer 17 miljoen toeristen Griekenland in de zomer bezoeken waarvan de meeste naar de eilanden trekken
Uitgelicht....
Epidavros
de Mani
Korinthe
Olympia
De plaats van het eerste ziekenhuis ter wereld. Grieks heiligdom van Asklepios, halfgod van de geneeskunde. Esculaap is een afgeleide van de naam van de god.
Een van de meest authentieke gebieden in Griekenland. Een gebied met dorpen en nederzettingen met honderden jaren oude vestingtorens, terrassen uitgehakt in de natuur en droog gestapelde muurtjes.
Korinthos
De zuidpunt bij de Mani was door piraten voor de zeilschepen te gevaarlijk. Daarom werden ze over de Diolkos over de landengte getrokken. De werken aan het kanaal begonnen in 1882 en het werd geopend in 1893.
Olympia... de bekendste en beroemdste bezienswaardigheid in Griekenland en die meer dan een bezoek waard is. Een ongelofelijke plek die teuggaat tot 776 vChr.
Delphi
Zagori
Monemvasia
Meteora
Voordat Apollo het orakel kon bouwen moest hij eerst strijd leveren met de draak Python. Het belang van Delphi blijkt tevens uit het feit dat het door de Grieken als middelpunt van de aarde werd gezien.
Zagori is ook één van de mooiste regio's in Griekenland. Een zeer dun bevolkt gebied in het noorden met prachtige dorpen en eeuwenoude stenen boogbruggen.
Monemvasia vertaald: slechts één weg naar het Mont Saint Michel van Griekenland. Een rots overheerst door de Osmanen, de Venetiers ... nu een heerlijke plek om tussen de vestingmuren te verblijven.
Van de 24 kloosters zijn er 6 overgebleven. Hoog boven op hun zandstenen rotsen die surrealistisch in het landschap staan. Een van de vele parels van Griekenland.
© 2024 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Terug naar de inhoud