Bestemming Ancona
Ga naar de inhoud
 NAAR
ANCONA

Met de auto naar Griekenland
Mijn ervaring is dat wanneer je verteld dat je met de auto naar Griekenland gaat, de meeste mensen je raar aan zullen kijken. Dan denken mensen vaak alleen aan vliegen naar een van de vakantie eilanden. Als je dan verteld dat je naar Ancona, Italië gaat en daar de ferry neemt, gaat bij de meesten een lichtje branden.

Maar Griekenland is dichterbij dan je vermoed want denk eens aan een offroad bestemming in Roemenië, Spanje, Portugal of Albanië, landen die qua reisroute nog veel verder weg liggen.

Over land of zee
Vanuit Nederland of Belgie naar Griekenland zijn er twee mogelijkheden: de landroute of de ferry vanuit Ancona in Italie maar beide opties nemen ieder minimaal 2 tot 3 dagen reistijd om in Griekenland te komen.

Kies je voor de landroute, dan is de reisafstand Utrecht-Igoumenitsa rond de 2600 kilometer wanneer je zoveel mogelijk de kustroutes langs de Adriatico aanhoudt. Wanneer de Peloponnesos de reisbestemming is komt daar nog een 300 kilometer bij. Een reis die meer planning en voorbereiding nodig heeft en die je door vele landen brengt. Kies je voor de landroute dan volgt vanzelfsprekend een aanpassing op de pakketprijs.

99% van de deelnemers kiest voor de ferry vanuit Ancona in Italie waarbij de snelste route de reisafstand Utrecht - Ancona 1483 kilometer is en Brussel - Ancona 1341 kilometer. De vermelde reisdata van alle reispaketten zijn altijd de data van vertrek uit Ancona en terugkeer in Ancona.

Reizen naar Ancona...
Een paar tips waarmee je nog meer uit je vakantie kunt halen
  1. Voor het vinden van de goedkoopste brandstof onderweg in Duitsland kun je de app "clever-tanken" downloaden.
  2. Wanneer je 2,5 dagen neemt voor de reis, is het meest ideale wanneer je de laatste overnachting op maximaal 200 kilometer afstand van Ancona hebt. Dan kun je op de dag vertrek in alle rust de laatste kilometers doen.
  3. Heb je de tijd om te reizen, plan dan in je reisroute delen zonder snelweg. Er zijn prachtige routes die prima passen in een reis naar Ancona met 2 overnachtingen. De westelijke Alpen in Oostenrijk met de Stelviopas of de Fernpas door het Pitztal naar de Reschenpas of misschien de oude Brennerpas. Overweeg eens om vanaf Bolzano de tolweg te verlaten en via de provinciale weg naar Verona te reizen. Of neem vanaf de A22 bij Trentino eens de SS47 via Bassano del Grappa naar Padua of de SS46 vanaf Rovereto naar Vicenza en dan Padua.
  4. Reserveer buiten het hoogseizoen eens geen hotelovernachtingen maar ga "op goed geluk" reizen. Installeer de app van Booking.com op je smartphone en zoek eenvoudig een hotelletje of B&B langs de route wanneer je gevoel zegt dat het tijd is om te stoppen. Wanneer je over de Fernpas reist, dan heb je in Oostenrijk net buiten Imst in het dorpje Karres het traditionele Gasthaus-Pension Traube. Dit is een fijne plek om te stoppen. Italie ligt vol met kleine b&b's en agrotourismo en dat levert vaak hele leuke plekjes op. Neem bijvoorbeeld Malatesta Antica Dimora of Alloggio al San Girolamo b&b in Longiano, Otto Etti in Mantova of Locanda Merlaschio B&B in Merlaschio.
  5. Gebruik bij het plannen en voorbereiden van de route naar Ancona een routeplanner waarin de actuele wegwerkzaamheden worden weergegeven. Ook de websites van de ANWB of ADAC levert actuele informatie. Dat kan op de reis een flinke hoeveelheid tijd en soms ergenis besparen.
  6. Als je in een grotere plaats overnacht dan brengt de app van Tripadvisor je naar de beste restaurants in de buurt.
  7. Vlakbij Ancona op de route naar de haven is nog een Lidl, mocht je nog inkopen willen doen.

Planning & Voorbereiding
Nuttige Links
Route
planners
Tolwegen & Vignetten
Reisadvies BuiZa

B&B
Apps
Apps
Here maps
TomTom

Diverse


Montage systemen
tablets & smartphones
Brandstof prijzen EU


Aanvullingen voor deze lijst ? Stuur dan even de link toe.
Ferry Terminal
Vanaf het tolstation Ancona Nord van de Autostrada Adriatico, de E55, is het nog 15 kilometer naar de ferry terminal. Wanneer je de kustweg oprijdt, de Via Flaminia, kun je nog even snel je laatste boodschappen doen bij de Lidl. Maar de eerste stop is bij de ferry terminal, op een kleine kilometer van de haven vandaan. De terminal waar de deelnemers elkaar treffen, voor menig een weerzien en voor anderen een eerste kennismaking.

De Terminal heeft een overzichtelijke parkeerplaats waar een offroad voertuig sowieso opvalt. Het elkaar vinden is dan ook geen probleem. Het inchecken aan de balie is eenvoudig... het afgeven van je reisdocument, kentekenbewijs en de vouchers of het boekingsnummer. Dan is het op naar de haven...
Info document
Om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt krijgen alle deelnemers voor vertrek een Info-document met informatie over de aanrijroute van de laatste kilometers naar de terminal, de procedure van het inchecken, de laatste kilometer naar de haven, het boarden en het leven aan boord van de ferry.

MEE OP REIS...
Exclusieve avontuurlijke reizen door een land doordrenkt met cultuur.
Waar na iedere bocht of bergtop een nieuwe verrassing wacht.

Uitgelicht....
Reschenpas / Fernpas
ENT
Stelviopas / Stilfserjoch
ADV
Regio Ancona
URE
© 2023 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Terug naar de inhoud