De ferry als extra avontuur
Ga naar de inhoud
het begin van
het avontuur

Ancona - Igoumenitsa of Patras
In Italië vertrekken er vanuit Venetië, Ancona en Bari ferries naar Griekenland naar de haven Igoumenitsa en Patras. Wij kiezen voor Ancona omdat één van de grote voordelen van deze haven is, dat het de meeste afvaarten per week heeft naar Griekenland. Daarbij zijn de vertrek en aankomsttijden zowel in Griekenland als terug in Italie veel gunstiger.

De vaartijd naar de haven van Igoumenitsa is ongeveer 17 uur en naar Patras 23 uur. Beide havens vormen voor Griekenland de toegangspoort naar Europa waarbij deze verbinding wordt onderhouden door twee grote ferry maatschappijen: Grimaldi Lines / Minoan Lines en Anek Lines / Superfast Ferries. Vanaf einde 2022 heeft Minoan Lines sinds decennia geen verbinding meer naar de haven van Patrtas.Ancona_terminal.jpg
Route ferry terminal .jpg
Ferry_1.jpg
Ferry_10.jpg
Ferry_11.jpg
Ferry_12.jpg
Ferry_13.jpg
Ferry_14.jpg
Ferry_15.jpg
Ferry_16.jpg
Ferry_17.jpg
Ferry_18.jpg
Ferry_19.jpg
Ferry_2.jpg
Ferry_20.jpg
Ferry_21.jpg
Ferry_22.jpg
Ferry_23.jpg
Ferry_24.jpg
Ferry_3.jpg
Ferry_4.jpg
Ferry_5.jpg
Ferry_6.jpg
Ferry_7.jpg
Ferry_8.jpg
Ferry_9.jpg
Het heeft iets bijzonders
Door de jaren heen, de vele malen dat we de overtocht gemaakt hebben naar Griekenland... deze reis zal nooit gaan vervelen. Maar er is veel verandert sinds 1994. De ferries zijn vele malen moderner en luxueuzer geworden, zijn groter en sneller geworden en kunnen meer passagiers en lading aan. En zeebenen heb je niet nodig want de moderne stabilisatievinnen zorgen ervoor dat de deining minimaal is tijdens de overtocht.

Een offroadreis met een ferry overtocht maakt het tot iets bijzonders, iets exclusiefs. De ontspannen uren die je samen als groep gezellig aan boord doorbrengt... de afwisseling van de wijdse zee met af en toe een schip aan de horizon of de contouren van land... vanaf het achterdek je weg laten zwijmelen in het zog van de scheepsschroeven. "Ins blaue hinein schauen"... Een garantie om uitgerust aan tekomen op je bestemming met een vakantiegevoel.

Reserveren en boeken
Wij boeken rechtstreeks bij de ferry maatschappij en met onze contacten zorgen wij dat alles tot in de puntjes geregeld is. Wil je misschien iets eerder naar Griekenland of nog wat langer blijven?.... wil je een upgrade van de buitenhut?.... Heb je een aanhanger die je mee wilt nemen en ergens wilt parkeren tijdens de rondreis?  Geen probleem want met onze jarenlange contacten bij de ferry maatschappijen kunnen we nagenoeg alles regelen.

Ferry keuze
Voor de keuze van de ferry en de ferrymaatschappij kunnen wij ook bouwen op onze jarenlange ervaring. De keuze is altijd de meest moderne, de jongste ferries en dat sluit daarmee de ferries uit die hoofdzakelijk ingericht zijn op het vervoer van vrachtwagens. Bij Anek/Superfast kiezen wij voor de HSF Olympic Champion en de HSF Superfast XI en bij Minoan/Grimaldi voor HSF Europa Palace en HDF Zeus Palace op de route naar Igoumenitsa.De hutten
In de pakketprijs zit standaard een 2 persoons buitenhut. Waarom een buitenhut... omdat deze het verblijf nog aangenamer maakt. De hutten hebben airconditioning, een toilet en douche en handdoeken hoef je niet mee te nemen, die liggen in de hut. Mocht je later in het jaar een reis boeken, dan kan het gebeuren dat er geen (buiten)hutten meer beschikbaar zijn maar dan zoeken we een alternatief. Heb je een kampeerreis, dan kun je overwegen om "aan dek" te slapen. Dan lig je op je matrasje in je slaapzak naar de sterren te staren tijdens de vaart en in de zomer is de temperatuur gewoonweg aangenaam.

Tegen meerkosten kun je als je dat wilt een upgrade nemen van de hut waardoor je meer ruimte en iets meer luxe hebt. Tevens kun je dan je ontbijt in de hut geserveerd krijgen.Aan boord
TIP.... Een kleine reiskoffer is aan te bevelen aan boord omdat vanaf het parkeerdek het een redelijk aantal trappen lopen is om op het dek met de hutten te komen.

Aan boord van de ferries zijn er verschillende lounches met een bar en zithoekjes waar je goed je tijd door kunt brengen. Maar de leukste plek is toch wel op dek 10 of 11 de pool bar... buiten zitten en genieten van het uitzicht.

Om de weg te vinden zijn er bij de hallways bij de lift en trapopgangen grote borden met verwijzingen en zal je niet snel de weg kwijt kunnen raken aan boord. Aan boord van alle ferries zul je ook een receptie vinden die de hele reis bezet is.

www.minoan.gr
www.anek.gr
Minoan Lines: Italie naar Griekenland
© 2023 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Terug naar de inhoud