Hotel reis Albanië | Rene Konijnenberg
Ga naar de inhoud

Albanië
Van Noord naar Zuid
- De geheimen van Albanië -
13-daagse all inclusive hotelreis
Pilotreis 2023

Albanië
Heenweg Utrecht-Shkodra 2039 Km (Landroute), terugreis ferry Igoumenitsa-Ancona, Ancona-Utrecht 1483 Km... 11 heerlijke hotels met 1100 km aan mooie tracks
De 60 pagina's dikke reisbrochure is in ontwerp
Nog even geduld...
Een aaneensluiting van belevenissen
Pilot reis
Deze all inclusive hotel trektocht van noord naar zuid, is een nieuwe bestemming in het reisaanbod van HTD en gaat daarom de eerste maal als Pilotreis uitgevoerd worden. Met maximaal 4 deelnemende voertuigen gaan we dit avontuur beleven.

Deze reis is opgezet door onze Albenese partner die als geen ander de geheimen van Albanië kent en ons zijn land op een avontuurlijk manier laat kennismaken.
Pakketprijs
De all-inclusive prijs is € 2.295,- per persoon obv 2 personen per auto.
Voor alleen-reizenden geldt een toeslag van 15% op de prijs.

Er kunnen eventuele toeslagen voor de ferry-overtocht berekend worden:
a) Voor auto’s langer dan 6 meter en/of hoger dan 2 meter geldt een toeslag voor het
-  Laagseizoen:  € 125,-
-  Middenseizoen:  € 215,-
-  Hoogseizoen:  € 275,-

b) Wanneer een huisdier mee op reis gaat: een Diervriendelijke hut € 140,-
c) Er geldt een Brandstoftoeslag van € 80,- (per 01.10.2022)
Aantal deelnemers
Deze reis is een Pilotreis en daarom kiezen we bewust ervoor om met een kleine groep deelnemers te reizen met maximaal 4 auto's.
Dinsdag 07 november 2023 t/m zondag 19 november 2023

Aankomst in ons hotel in Albanië is op 7e november in de middag. Aan het einde van de reis is het vertrek met de ferry vanuit Igoumenitsa op zondag de 18e om 23:15 uur. Aankomst in Ancona op maandag de 19e rond 14:00 uur maar reken daarbij 45 minuten tot een uur voordat je op weg bent.

Reis data
13-daagse reis waarvan 11 dagen effectief offroad in Albanië
Reken voor de heenreis over de landroute minimaal 3 dagen en voor de terugreis vanuit Ancona minimaal 2 dagen extra.  
Duur van de reis
Ferry
De reis naar het noorden van Albanië gaat over de landroute aangezien er geen ferry verbindingen zijn die dit mogelijk maken. We reizen naar het zuiden van Albanië en dan is de haven van Igoumenitsa de uitgesproken plek om de terugreis te maken naar Ancona.

Voor deze overtocht maken wij gebruik van Anek Lines / Superfast Ferries (HSF Olympic Champion / HSF Superfast XI) of van Minoan Lines / Grimaldi (HSF Europa Palace / HSF Zeus Palace)

Bij de pakketprijs is inbegrepen een 2-persoons buitenhut met toilet, douche en airconditioning en één voertuig korter dan 6 meter en/of niet hoger dan 2 meter. Tegen een geringe meerprijs is een upgrade naar een luxe hut mogelijk.
Overnachtingen
11 x overnachting in minimaal 3-sterren hotels
1 x overnachting aan boord van de ferry

Een reis moet aan minimaal 3 belangrijke elementen voldoen: 1) mooie uitdagende offroad tracks 2) heerlijk eten en drinken en 3) goede hotels.
Voor deze reis hebben we al de hotels geselecteerd die aan de eisen voldoen maar in maart gaan we samen met onze partner in Albanie de hotels definitief selecteren.
Bij deze reis zijn alle maaltijden in de reissom inbegrepen muv aan boord van de ferry op de terugreis.

In alle hotels worden uitstekende ontbijtbuffets geserveerd. Wanneer we onderweg zijn, zoeken we halverwege de dag een mooie plek uit en maken we een heerlijke picknick waar we ook de bbq niet vergeten die op het reservewiel zit.

De diners zijn in het hotel of op loopafstand in een taverne. De diners zijn doorgaans niet "a-la-carte" en als reisleiding zorgen wij dat er iedere avond lokale gerechten op tafel komen met een keur aan mezedes, pikilia en salades. (Mezedes - kleine voorgerechten, pikilia - grote borden met geroosterd vlees)
Ontbijt, picknicks en diners
Minimaal AT-banden, bodembescherming en aanhaakpunten voor een lier
Een lier is geen vereiste maar voor self-recovery een onmisbare uitrusting
(Men moet niet bang zijn voor krassen op de auto)


Voertuig uitrusting
De geheimen van Albanië

Deze reis gaan we samen doen met onze Albanese reisorganisator en gids Alfred. Als geen ander kent hij de geheimen van Albanië en neemt hij ons mee over uitdagend offroad door zijn land.

Albanië, qua oppervlakte 1/3 kleiner dan Nederland en met ongeveer 3 miljoen inwoners. Waar de meeste inwoners in één van de negen grote steden woont. Een land dat in 1991 na 40 jaar communisme een parlementaire republiek werd. Een land dat tot die tijd op slot zat en er weinig economische groei was. Albanië is een land in opkomst maar waar de erfenis van het communisme nog overal zichtbaar aanwezig is. Een bijzondere bestemming!

De reis naar het noorden van Albanië gaat over de landroute. Een mooie reis van 2000 kilometer via Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Montenegro. Dat op zich is al een heel avontuur wanneer je de kustroute gaat volgen. Wanneer je 3 dagen uittrekt voor de heenreis heb je tijd om te genieten van de prachtige kustplaatsen van Kroatië zoals Dubrovnik, Trogir, Sibenik en Split.

Onze ontmoetingsplek is het "Lake Shkodra Resort" en dit ligt op een kleine 25 kilometer net na de grens van Montenegro met Albanië aan het gelijknamige meer. Een aangename plek waar we als groep kennis kunnen maken met elkaar. De daaropvolgende dag gaat de trektocht door het onbekende Albanië echt beginnen en het land zal ons gaan verrassen met de uitzonderlijke natuur: de bossen, de onherbergzaamheid, de berg- en boerendorpjes, de stadjes met een eeuwenoude geschiedenis, de meren en rivieren, de kloven. Door onze lokale gids alles aan elkaar verbonden met mooi en uitdagend offroad en de zwaarte van de reis zal bepaald gaan worden door het weer.

Het ruigst en meest dramatisch is het landschap in het noorden van Albanië. Daar liggen de Albanese Alpen met o.a. de Jezerca (2694 m.) en de Harapi (2217 m.), ook wel de ‘Matterhorn van Albanië’ genoemd. De Albanese Alpen zijn onderdeel van de Dinarische Alpen die zich uitstrekken over Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Zuidoost-Servië en Albanië. Dit is onze bestemming in de eerste dagen, in misschien wel de mooiste bergketen in de Balkan. We komen door het bergdorp Teth, temidden van de hoge en bizarre toppen van het Shala-gebergte. En zoals zovele bergdorpen is Teth in de winterperiode volledig geïsoleerd en nagenoeg ontoegankelijk door de vele sneeuw.

Al reizend gaan we kennismaken met de vele geheimen van Albanie: de Albanese Alpen en de kloof van Shala met de rivier Lumi I Shales. Het Lake Komani, een stuwmeer aan de rivier de Drin, omgeven door dicht beboste heuvels, indrukwekkende verticale hellingen, diepe kloven en een smalle vallei. We gaan aan boord van een kleine ferry en genieten van de ongeveer 3 uur durende vaart door de prachtige natuur van het Valbona nationaal park. Je krijgt het gevoel alsof je in de fjorden in Noorwegen vaart. We trekken voorbij aan Lake Lura, een aantal meren van glaciale oorsprong gelegen in het oostelijke Lura-gebergte en het Lurë National Park. De meren staan bekend om hun prachtige kenmerkende kleuren, van azuurblauw tot groen, grijs.

We komen door het dorpje Gramsh en vanaf daar gaat het 34 kilometer lang door, over en langs het brede rivierbed van de Lumi Devoll naar Mount Tomorr, waar ons prachtige vergezichten en geweldig offroad wacht. Onze verdere route voert ons via Berat via Corovoda naar de canyons aan de Osumi rivier. De canyons zijn een uniek en betoverend natuurwonder. We trekken langs de thermale bronnen van Permet en als het weer het toelaat gaan we ontspannen in het warme water. Een bezoek aan het kasteel van Gjirokaster is een must omdat het zeer rijk is aan geschiedenis. Na Gjirokaster rijden we naar het "Blue Eye", een meer met een bron waarbij je in het donkere hart kijkt. We bezoeken ook de archeologische stad Butrint, gebouwd door de Venetianen en Ilirus.

De bovenstaande route en het bovenstaande plan kunnen tijdens de reis deels worden gewijzigd wanneer tijdens een track de weersomstandigheden, technische vereisten voor de voertuigen, wegomstandigheden dit verlangen.
Fascinerend en onbekend

Geheimzinnig, mysterieus, vol culturele schatten en gezegend met een prachtige, ongerepte natuur. In de hoofdstad Tirana worden ezelwagens en oude busjes continu ingehaald door de nieuwste Mercedessen en BMW ’s. Pompeuze monumenten uit de communistische tijd en sierlijke Ottomaanse huizen wisselen elkaar af en ondergronds kun je het bunkerstelsel van Enver Hoxha verkennen. In de dorpen in het binnenland lijkt al eeuwenlang de tijd stil te staan. De wisselende kwaliteit van de wegen lijkt ertoe bij te dragen dat dit ook nog wel een tijd zo zal blijven. De verdedigingstorens van Theth, in het noorden van het land, zouden nog steeds een veilig onderkomen bieden voor hen die op de vlucht zijn voor bloedwraak. De Oude Grieken en Romeinen hebben duidelijk hun sporen achtergelaten in Durrës, Apollonia en Butrint, net zoals de Ottomanen dat hebben gedaan in het pittoreske Berat en Gjirokastër. In Saranda geniet je van een van de mooiste stukjes Adriatische Zee terwijl de oudere inwoners samen en masse op pantoffels over de boulevard schuifelen. Ben je al nieuwsgierig naar meer?Grieks eten....
ENT
Hotels....
URE
Tracks....
ADV
© 2023 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Terug naar de inhoud