Zomerspecial WildCamp Peloponnesos
Ga naar de inhoud

Peloponnesos
* Zomerspecial *
WildCamp - Morea Track

Klik de prijs voor
info All Inclusive
Zonder verborgen of extra kosten
Zomervakantie offroad Peloponnesos
De 2e jaargang van de WildCamp rondreis over het schiereiland Peloponnesos, Zuid Griekenland. Deze reis is een afgeleidde van de hotelreis die we sinds 2008 jaarlijks uitvoeren maar in plaats van 11 dagen nu 15 dagen effectief offroad in Griekenland.

Ook geschikt voor kinderen.

Lees verderop de reisbeschrijving eens om een indruk te krijgen wat jullie in deze reis kunnen verwachten.
Soort reis
Minder is meer
Aantal deelnemers
Bij meer dan 2 deelnemers in één voertuig geven we 25% korting op de reissom voor de 3e en daaropvolgende deelnemer(s).
maandag 01 augustus t/m woensdag 17 augustus 2022
(data zijn vertrek uit- en aankomst terug in Ancona, Italie)
Reis data
17-daagse reis waarvan 15 dagen effectief offroad in Griekenland.
We hebben 1 rustdag aan het strand van Monemvasia.
Duur van de reis
Wij maken al sinds jaren gebruik van Anek Lines / Superfast Ferries en van Minoan Lines / Grimaldi Lines en we kiezen altijd voor de meest luxueuze ferrie voor de overtocht.
Alle afvaarten vanuit Italie naar Griekenland zijn vanuit de haven van Ancona.

Bij de pakketprijs is zoveel mogelijk een 2-persoons buitenhut met toilet/douche en airconditioning inbegrepen. Een upgrade van de hut is tegen redelijke meerprijs mogelijk.

Ferry
2 x overnachting aan boord van de ferry
2 x op een camping (camping Meltemi aan het strand van Gythio-Mavrovouni en camping Diana in Olympia)
14 x WildCamp

Tip: neem een hangmat mee!
Overnachtingen
Minimaal AT-banden, bodembescherming en aanhaakpunten voor een lier
(Men moet niet bang zijn voor krassen op de auto)

Op de pagina "Reizen naar Ancona" vind je volledige checklist als hulpmiddel.
Voertuig uitrusting
Het gevoel van vrijheid
Trefwoorden:
stranden, riviertjes, dorpjes, terrasjes, geweldig weer, prachtige vergezichten maar vooral mooi en soms ook pittig offroad en crosscountry.

15 dagen lang genieten van een land dat iedereen die ooit mee geweest, vol verbaasd heeft doen staan. De overweldigende natuur van de steeds wisselende landschappen van de bergen die elkaar opvolgen, de bossen, olijf- en sinaasappelgaarden, boerenlandschappen, geitenkuddes en de cultuur. Een reis waar geen dag hetzelfde is en waar we ook geen einddoel behoeven te halen. Geen gehaast maar op ons gemakje rondreizen en altijd eindigen op een prachtige WildCamp. Die vinden we afwisselend in de bergen, aan een prachtig strand of in de duinen, bij een kabbelend riviertje, bij een eeuwenoud kerkje op een bergtop met een onvoorstelbaar uitzicht en 2x staan we op een camping.

's Avonds rond 20:30 uur gaat het schemeren en dan valt al snel de duisternis in. De zonsondergang genieten aan de westkust aan het strand en met de zomerse temperaturen kun je tot laat in de avond buiten zitten onder een overweldigende sterrenhemel. Wedstrijdjes doen wie de meeste vallende sterren ziet. Maar een kampvuur is er in de zomer helaas niet bij maar een bbq opstarten is geen probleem.

De zomerspecial WildCamp+ met 17 dagen is er om iedereen optimaal zijn zomervakantieperiode te kunnen laten genieten. De temperatuur in de zomer is warm met dagen die ruim boven de 30 graden uitkomen. Dit is echter een droge warmte en daarmee aangenaam, niet klam of bedrukkend waarbij het zweet je aan alle kanten uitbreekt.
Highlights
Een erg mooi bergdorpje met een leuke dorpskern in het noord-westen van de Peloponnesos in het dal aan de voet van het Chelmos gebergte. Veel bezocht door wandelaars en mountainbikers in de zomer en door de wintersporters van het skigebied bij Chelmos. Bekend vanwege het Massacre op de heuvel Kapi Hill waar op 13-12-1943 tijdens de 2e W.O. geschiedenis geschreven werd, en wond die nog steeds niet geheeld is en de heuvel tegenwoordig een nationaal momument is. Veel bezoekers trekt ook het tandradspoorbaantje door de Vouraïkos kloof naar Diakopto aan de kust. Ons hotel van de broers Sfaragoulias ligt aan het dorpsplein van Kalavryta.

Korinthe, de belangrijkste stad en tevens hoofdstad van de Romeinse provincie Achaje (Achaea). Apostel Paulus deed Korinthe aan tijdens zijn tweede en derde zendingsreis. waardoor de plaats mede bekend werd. Van de oudheid is erg veel terug te vinden: de archeologische opgraving bij het oude dorp, het grootste fort in Griekenland boven op de rots, Isthmia een concurrent van Olympia en de opgraving van de oude haven van Korinthe. Op weg naar Palaia Epidavos bezoeken wij het Kanaal van Korinthe, rijden langs de westelijke ingang van het kanaal met de bijzondere brug die 11 meter in het water zakt en de diolkos, het pad waar de schepen over de landengte getrokken werden.  

Na ons verblijf in Hotel Posidon, waar we dineren en ontbijten aan de waterkant van de haven van Palaia Epidavros, rijden we naar het aan de god Asklepios gewijde heiligdom. Aesculaap het teken van de geneeskunde komt hier vandaan; het eerste ziekenhuis ooit en met het uit de 4e eeuw v.Chr. best bewaarde theater ter wereld.

Monemvasia is het Mont Saint Michèl van Griekenland: een dorp binnen de vesting muren op de rots met een prachtige onderstad en een bovenstad met de ruines. De naam van de stad is afgeleid van de Griekse woorden “moni” en “emvasis” vertaald: “één ingang” . De enkele weg over de dijk naar het dorp naar de enige toegangspoort van het vestingsdorp. Gebouwd door de Grieken, overheersd door de Franken, de Venetiërs en de Osmanen. Een heerlijke plek om te overnachten in kleine maar bijzondere appartementjes en 's avonds genieten van het diner bij To Kanoni.
Olympia, aan de westkust van de Peloponnesos: de geboorteplaats van de Olympische Spelen en een van de grootste en belangijkste archeologische plaatsen in Griekenland.
Een leuk dorpje waarvan je verwacht dat het overloopt van toeristen maar verre van dat. Tuurlijk is het druk maar de meeste bezoekers komen met touringcars en die verdwijnen daarna weer. We dwalen over het terrein, bezoeken de plek waar iedere keer de olympische vlam ontstoken wordt en proberen ons voor te stellen hoe het leven in de tijd van de atleten was.
Met de ferry vanuit Ancona in 23 uur naar Patras, na aankomst inkopen doen, tanken en dan de bergen in van het Panachaïkos. Onze eerste WildCamp in de bergen met in het donker de lichtjes van Patras. Van de 17 dagen, 15 dagen rondtrekken door fascinerend en onbekend Griekenland. Langs mijlpalen in de Griekse geschiedenis... het bergdorpje Kalavryta waar 13 december 1943 in de ziel gekerfd is; langs het Kanaal van Korinthe waar Keizer Nero de eerste gulden spade in de grond stak. Epidavros met het best bewaarde theater ter wereld, bij het eerste ziekenhuis ter wereld. Monemvasia, minder bekend maar het Mont Saint Michel van Griekenland met het vestingdorpje op de rots. De ruige streek in het uiterste zuiden, de Mani waar de Turkse overheersers nimmer voet aan de grond gekregen hebben en uiteraard Olympia... de geboorteplaats van de Olympische spelen.
Tracks
ADV
Grieks eten....
ENT
WildCamps....
URE
© 2021/2022 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Hellas Travel Designers
Rene Konijnenberg
Tel: +30 69 8303 1886
Email: info@hellastraveldesigners.eu
Website: www.hellastraveldesigners.eu


Terug naar de inhoud